Aukojančiu maistą dosnumas neblėsta

Laikraštis „Kelmiškiams”. Nr. 30(165), 2011 m. balandčio 19 d.

Balandžio 8 – 9 dienomis visoje Lietuvoje vykusi „Maisto banko“ akcija neaplenke ir Kelmes rajono, kur akciją organizavo Lietuvos samariečiu bendrijos (LSB) Kelmes skyrius. Šio skyriaus pirmininkas Saulius Mockus džiaugiasi, kad priešvelykinis laikotarpis nesumažino ukojusiu žmoniu skaičiaus ir dosnumo.

Per dvi dienas Kelmės ir Tytuvėnų parduotuvėse „Maxima“ gyventojai paaukojo 1680 vienetų maisto produktų – daugiau nei pernai pavasarį ar rudenį. Kelmėje ir Tytuvėnuose plušėjo savanoriai iš Kelmės „Aukuro“ vidurinės mokyklos, „Kražantės“ pagrindinės mokyklos, Tytuvėnų gimnazijos bei Kelmės profesinio rengimo centro, kurie pirkėjus ragino aukoti maisto nepasiturintiems.

– Dėkojame visiems rajono žmonėms, kurie atsižvelgdami į mūsų prašymus, daugiau nei anksčiau nupirko aliejaus, makaronų, įvairių kruopų, mėsos konservų, margarino, miltų. Ko gero, aukodami maistą, pirkėjai galvojo ir apie artėjančias šv. Velykas – aukojo ir kiaušinių, – aukotojų dosnumu džiaugiasi LSB Kelmės skyriaus pirmininkas.

Pasak S. Mockaus, surinkta parama leis kurį laiką sočiau maitintis kelioms dešimtims skurdžiai gyvenančių žmonių Kelmėje, Tytuvėnuose ir Tytuvėnų apylinkių seniūnijoje. Maistas atiteks mažas pajamas turinčioms šeimoms, neįgaliesiems, seneliams, vienišoms vaikus auginančioms mamoms.

LSB Kelmės skyriaus pirmininkas sakė norįs patikinti gyventojus, kad parama atiteks tik tvarkingą gyvenimo būdą vedančioms šeimoms.

– Rinkdami maisto produktus sakėme žmonėms, kad maisto produktai tikrai neatiteks girtaujantiems ar paramos nevertinantiems žmonėms. Pasitelkdami į pagalbą seniūnijų socialinius darbuotojus jau atrinkome šeimas, kurioms dar iki Velykų maistą rinkę savanoriai išdalins maisto paketus, – teigia Saulius Mockus.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.