Vokietijos samariečių parama vėl Kelmėje

Laikraštis „Kelmiškiams”. Nr. 43(178), 2011 m. birželio 7 d.

Nerijus Šarauskas

Kelmėje jau ne pirmą kartą lankėsi Bad-Oldesloe (Vokietija) miesto samariečių  rganizacijos atstovai, kurie nepriteklių patiriantiems rajono gyventojams atvežė drabužių, avalynės, namų apyvokos reikmenų, neįgaliesiems skirtų lovų ir vežimėlių, vaikštynių bei kitų, sunkiam gyvenimui reikalingų, daiktų.

Keliskart per metus į Kelmę atvykstantys samariečiai vokiečiai lanko vaikų ir senelių globos namus, mokyklas, daugiavaikes ir socialiai remtinas šeimas.

– Samariečiai iš Bad-Oldesloe į Kelmę atvažiuoja jau beveik du dešimtmečius ir kiekvieną kartą ne tuščiomis rankomis. Mes džiaugiamės tokiu nuoširdžiu bendradarbiavimu, – sakė Kelmės samariečių bendrijos pirmininkas S. Mockus, kuris kartu su kitais Kelmės samariečiais liepos pradžioje lankysis Bad-Oldesloe.

Lig šiol delegacijos į Kelmę vadovas dažniausiai būdavo Gerd Rohrs, kuris savanorišką, neapmokamą darbą dirbo beveik keturis dešimtmečius, tačiau prieš porą mėnesių atostogaudamas Švedijoje, G. Rohrs žuvo.

Padėti būtina tiems žmonėms, kuriems labiausiai to reikia – buvo niekada neverkšlenusio G. Rohrs tikslas. Vokietis ypatingai vertino užsimezgusią ilgalaikę draugystę su kelmiškiais.

Praėjusią savaitę Kelmės Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į Dangų bažnyčioje už mirusįjį aukotos šv. Mišios, kuriose dalyvavo ir į Kelmę atvykę Bad-Oldesloe miesto samariečių organizacijos atstovai – Gunter Schutz, Hendrick Scholz, Stephan Gaede ir Mario Dell.

Šįkart vokiečiai nepamiršo ir Kelmės samariečių prašymo – pirmosios pagalbos mokymams reikalingos įrangos – manekeno, neštuvų, kaklo įtvarų. Ši įranga skirta ligonių ir sužeistųjų gelbėjimui, gabenimui, būtinosios pirmosios pagalbos suteikimui.

Anot Kelmės samariečių bendrijos pirmininko Sauliaus Mockaus, ateityje ši organizacija planuoja organizuoti pirmosios pagalbos mokymus, tad įranga tikrai reikalinga.

Tarptautinės vaikų gynimo dienos išvakarėse į Kelmę atvykę samariečiai aplankė Kelmės ligoninės Vaikų ligų skyriuje besigydančius mažuosius kelmiškius, kuriems padovanojo dėlionės žaidimus.

Samariečiai iš Bad-Oldesloe, lydimi Samariečių bendrijos Kelmės skyriaus pirmininko, taip pat lankėsi Vilniuje, Trakuose, Klaipėdoje.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.