Dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Pasivaikščiojimas Žemaitijos etninės kultūros takais”

2015-06-22 – 2015-06-27 Dienomis vyko vaikų dieninė vasaros stovykla.

Pirmą dieną susirinkom. Susipažinom. Nupiešėme stovyklos vėliavą. Leidom muilo burbulus. Žaidėme įvairius žaidimus. Vykome į Kelmės krašto muziejų susipažinti su Kelmės miesto istorija.

Antrą dieną Vykome į Šiaulių Aušros muziejų susipažinti su Šiaulių regiono senovine žmonių buitimi. Vėliau atvykome į Šiaulių universiteto botanikos sodą. Ten tapome augalų detektyvais ir turėjome rasti tam tikrą augalą gausybėje kitų augalų. Užkandome lietui lyjant ir nuvykome aplankyti gyvūnėlių į Šiaulių gyvūnų globos namus. Pakeliui dar strabtelėjome į geltonąją kavinę pasimėgauti pica ir padūkti ant batutų. Taip pat pakeliui aplankėme stručius ąžuolų slėnyje.

Trečią dieną praleidome Sedulos poilsiavietėje. Žaidėme įvairius lauko žaidimus. Vaišinomės Sedulos virėjų virta sriuba. Pietus gaminomės gamtoje. Labiausiai patiko susitikimas su Kelmės ir Tytuvėnų motociklininkais. Pabendravome, papasakojome apie samariečių veiklą, pasiklausėme apie motociklininkų pomėgius. Na ir kaip gi be pasivažinėjimo ant motociklų. Savo tarpe turime Joną. Kadangi šiandien joninės, tai pasveikinome jį su vardadieniu.

Ketvirtą dieną susirinkę visi ėjome į Kelmės raj. sav. viešąją biblioteką. Ten mus maloniai priėmė bibliotekininkės ir papasakojo apie bibliotekos darbą. Vėliau dar ilgai vartėme įvairias knygas. Po pietų pas mus atvyko tautodailininkė Irena Arlauskienė. Visą popietę mokėmės pinti juostas.

Penktą dieną iš ryto pas mus atvyko Andrius Seselskas ir išmokė mus daryti dovanėlių dėžutes. Po pietų lakstėme po draugystės parką. Žaidėme žaidimą pasiklydę parke.

Šeštą dieną pasižvalgę po miestą ir pasižiūrėję ralio automobilių išvykome prie Burbaičių piliakalnio. Ten ir praleidome visą dieną. Dalį kelio ėjome pėsčiomis. Vėliau žaidėme įvairius žaidimus, leidome laivelius į vandenį, kepėme dešreles. Visi labai smagūs grįžome namo.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.