Į Austriją pas Kalėdų senelį

2017 m. gruodžio 1-4 dienomis Lietuvos samariečių bendrijos delegacija vyko į Austriją pas Kalėdų senelį. Delegaciją sudarė 14 vaikų ir 5 vadovai. Iš Kelmės skyriaus vyko du vaikai ir vadovė. Kelionė prasidėjo Vilniaus oro uoste, čia visi susitikome susipažinome ir atsisveikinę su tėveliais, patraukėme link lėktuvo. Skrydis praėjo sklandžiai, vaikai susidomėję vis žvilgčiojo pro langus ir stebėjosi nuostabia Austrijos gamta. Nusileidus lėktuvui mūsų jau laukė samarietis Kurt Muzik, kuris mus palydėjo į Vienos viešbutį, kuriame praleidome pirmąją naktį. Pavalgę vakarienę ir susidėję daiktus nusprendėme aplankyti Vienos kalėdinę mugę. Iki mugės vykome metro ir pėsčiomis. Eidami Viena grožėjomės nuostabaus grožio pastatais ir kalėdiniais papuošimais. Mugėje ragavome karštą šokoladą, pirkome lauktuves šeimos nariams.

Antrąją dieną keliavome su „NikolausZug“ į Austrijos kalnus pas kalėdų senelį. Bet visų pirma apsistojome viešbutyje, o papietavę vykome į salę kur susirinko vaikai iš įvairių pasaulio šalių, kuriuose veiklas vykdo samariečiai. Salėje buvo paruošti įvairus užsiėmimų kampeliai vaikams, jie galėjo dekoruoti dėžutes, maišelius, sportuoti sporto salėje, laipioti specialia siena, išsipiešti veidukus, darytis momentines nuotraukas ir tiesiog žaisti su įvairiais žaislai. Diena baigėsi su merginų šokių grupės pasirodymais. Po pasirodymų visi svečiai išvykome į savo viešbučius.
Trečiąją dieną vėl grįžome į salę, kur vaikai žaidė ir laukė kalėdų senelio, kuris fotografavosi su vaikais ir visus apdovanojo kuprinėmis ir šokoladais. Papietavę vėl patraukėme atgal į Vieną, kur vaikų laukė laisvas vakaras, bet vaikai keliaudami traukiniu ir autobusu pailsėjo, pamiegojo, tad vakare visi „dūko“ ir dalinosi įspūdžiais. Gruodžio ketvirtąją visi sveiki ir linksmi grįžome į Lietuvą. Štai tokia buvo mūsų trumpa kelionė į Austriją pas Kalėdų senelį.

Barboros pasakojimas: Mano kelionė į Austriją prasidėjo Vilniuje. Pirmą kartą skridau lėktuvu. Skrydis buvo fantastiškas. Kai nuskridome į Vieną, mes vykome į viešbutį, o vakare važiavome su metro į pagrindinę miesto mugę. Tenai grožėjomės papuoštu miestu, rūmais ir egle. Dar geriau karšto šokolado. Mugėje matėme daug visokių grožybių – meduolių, rankdarbių, žaisliukų. Buvo keista, kad kiti aplinkiniai kalba man nesuprantama kalba.

Kitą rytą metro vykome į traukinių stotį. Tada traukiniu ir autobusu pasiekėme mūsų viešbutį tarp kalnų. Kalnuose buvo daug sniego, o kitų kalnų viršūnės net nesimatė. Buvo truputį baugu.

Vakare šventėje susitikome su kitų šalių vaikais, kartu vakarieniavome ir atlikome kūrybines veiklas. Labai labai pavargome, bet įspūdžiai tai atpirko.

Sekančią dieną susitikome su kėdėmis Kalėdų seneliu, gavome dovanų. Po to grįžome į Vieną, ilsėjomės ir ruošiamės kitos dienos skrydžiui namo. Likau sužavėta šia nepakartojama kelione į Kalėdas!

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.