Vaikų gynimo dienos renginiai rajone

Laikraštis „Kelmiškiams”. Nr. 42(177), 2011 m. birželio 3 d.

Vaikų gynimo dienos renginiai rajone

Birželio 1– ąją, Tarptautinę vaikų gynimo dieną, įvairiose rajono vietose vyko šventiniai renginiai. 1949 metais Tarptautinėje moterų federacijos sesijoje įteisinta Tarptautinė vaikų gynimo diena pirmą kartą paminėta 1950 metais. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti vaikų teises.

Saulėti vėjo malūnėliai ir linkėjimai pasveikti

Kelmės ligoninėje sveikstančius mažuosius rajono gyventojus Tarptautinę vaikų gynimo dieną sveikino Lietuvos samariečių bendrijos Kelmės skyriaus savanoriai ir drauge atvykę Bad-Odesloe (Vokietija) samariečių organizacijos atstovai, rajono garbės piliečiai Gertraud Nebeck ir Antanas Račas.

Ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja Romalda Ramonienė džiaugėsi, kad Kelmės samariečių dėmesys mažiesiems ligoniams ypač svarbus sveikstant, nes Tarptautinę vaikų gynimo dieną prasideda vasara, kurios visi vaikai labai laukia.

Saldžius kiškius ligoniams dalinusi rajono garbės pilietė Gertraud Nebeck Vaikų ligų skyriaus ligoniams linkėjo kuo greičiau pasveikti ir ateityje kuo mažiau sirgti.

Bad-Odesloe samariečių organizacijos atstovai taip pat aplankė kiekvieną palatą ir vaikams dovanojo dėliones, kad lėtai slenkančios dienos ligoninėje neprailgtų.

Antrą kartą geltonus vėjo malūnėlius, balionus ir šokoladus vaikams jų šventės proga dovanoję Kelmės samariečiai sakė ir kitąmet nepamiršiantys aplankyti vaikų. Pernai LSB Kelmės skyriaus samariečių organizacijos atstovai lankėsi Vijurkų globos namuose ir Kelmės specialiojoje mokykloje.

Koncertas bendraamžiams

Kelmės kultūros centre Tarptautinė vaikų gynimo diena paminėta į festivalį-koncertą „Muzikinė dovana bendraamžiui“ sukvietus Kelmės meno mokyklos ir jos skyrių muzikantus bei atlikėjus.

Tytuvėnų miesto vaikai Tarptautinę vaikų gynimo dieną ne tik klausėsi bendraamžių iš Kultūros centro, gimnazijos, lopšelio-darželio koncerto, bet ir žaidė įvairius žaidimus, rinko gražiausią balioną, dalyvavo piešinių konkurse, atrakcionuose, o šventės pabaigoje visi nemokamai vaišinosi ledais. Šventę organizavo miesto Kultūros centras ir biblioteka.

Ne visiems vaikams vaikystė yra šviesi

Kelmės rajone praėjusiais metais gyveno beveik 7,5 tūkst. vaikų, daugiau nei penki tūkstančiai iš jų – mokiniai. Nors sakoma, kad vaikystė – nepakartojamas žmogaus gyvenimo etapas, deja, ne visuomet vaikystė būna šviesi, kartais trūksta tėvų meilės ar sveikatos. Kelmės rajone yra daugiau nei šimtas rizikos šeimoms priskiriamų šeimų, kuriose auga daugiau nei trys šimtai vaikų. Beveik pusšimtis tėvų meilę ir pasitikėjimą praradusių vaikų glaudžiasi Vaikų globos namuose.

Vaikų ligų skyriuje svečiai pasveikino sergantį Vokietijos Federacijos pilietį, kuris sunegalavo grįžęs į mamos tėviškę. Gydytoja R. Ramonienė sakė, kad gavęs tiek dovanų mažasis ligonis pasveiks dar greičiau

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.