Rakandienyje netrūko saulės ir pirkėjų

– Pagaliau Dievas išgirdo mus ir suteikė Rakandieniui saulėtą dieną, – džiaugėsi Kelmės miesto seniūnas Romas Atkočaitis šeštadienio rytmetį atėjęs į rakandienį

Šeštadienį devintą kartą Kelmės miesto seniūnija, VO „Kelmės krašto informacija”, Kelmės samariečiai, laikraštis Kelmiškiams ir Kelmės jaunimo centras kelmiškius ir miesto svečius pakvietė į devintąjį Rakandienį.

Keliolika savo namuose nebereikalingų ar pabodusių daiktų atnešusių kelmiškių sakė jog šis Rakandienis yra išskirtinis ir pritardami seniūnui džiaugėsi, jog saulėta diena atvers naują Rakandienio tradicijos puslapį.

Šįkart Rakandienis pirmą kartą vyko naujije vietoje – pėsčiųjų take prie vienos iš Kelmės kavinių. Tikimasi, kad ir toliau Rakandieniai vyks sioje vietoje.

Anot Rakandienio iniciatorės Janinos Skebdienės, ši vieta yra patogesnė žmonėms, o ir patiems Rakandienio dalyviams yra daugiau erdvės.

Rudeniškos saulės pažadinti ir miestan išsiruošę kelmiškiai nepraėjo pro įvairiais namų apyvokos daiktais, žaislais ar rūbais, indais, knygomis nukrautus stalus.

Žmonės apžiūrinėjo juos dominančius daiktus ir noriai pirko, čia pat šnekučiavosi su Rakandienio pardavėjais ar sutiktais kaimynais bei pažystamais.

Beveik dvi valandas vykęsl Rakandienis, organizatorių skaičiavimu, sulaukė daugiau nei 200 pirkėjų.

Rakandienio organizatoriai tikisi, kad pavasarį į išskirtinį nebereikalingų daiktų pardavimo ar atidavimo renginį ateis dar daugiau kelmiškių ir dešimtą kartą kitą pavasarį įvyksiantis Rakandienis taps vienu laukiamiausių renginių.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.