Pavasarinis rakandienis

Laikraštis „Kelmiškiams“. Nr. 38(666), 2016 m. gegužės 24 d.

Sigita Maziliauskienė

Šeštadienį miesto centre šurmuliavo tradicinis Rakandienis. Gyventojai kviesti tęsti tradiciją atiduoti, dovanoti, mainyti, parduoti už simbolinę kainą tai, ko pačiam nebereikia, bet gali praversti kitam. Organizatorių teigimu, taip galime būti vieni kitiems naudingi ir kartu neapsikrauti nereikalingais daiktais.
Į pavasarinį miestą išsiruošę kelmiškiai nepraėjo pro šalį – vieni apžiūrinėjo įvairiausiomis prekėmis nuklotus prekystalius, kiti pirko, treti šnekučiavosi ir derėjosi. Rakandienio dalyviams liūdėti neleido koncertuojantys Kelmės miesto bendruomenės muzikantai.
Samariečių bendrijos Kelmės skyriaus pirmininkas Saulius Mockus džiaugėsi, kad kelmiškiai vis aktyviau įsitraukia į tradicinius rakandienius.
– Po truputį vis daugiau žmonių prisijungia, atneša parduoti senus ir nebereikalingus daiktus, – pasakojo S. Mockus. Vyras teigė besižavintis užsienio šalių patirtimi, pavyzdžiui, Vokietijoje net aukštuomenės damos nesibodi išeiti į gatves prekiauti nereikalingais daiktais. – Juk kiekvienas iš mūsų turime įvairių rakandų, kuriuos galėtume parduoti ar atiduoti kitiems, – įsitikinęs Samariečių bendrijos pirmininkas.

Autorės nuotr.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.