Vietoje vienos – dvi

Laikraštis „Bičiulis“. Nr. 68 (8448), 2017 m. rugpjūčio 26 d.

Ona PETRAVIČIENĖ

Daugelį metų mūsų rajonui visokeriopą paramą teikiantys Vokietijos samariečiai iš Bad Oldesloe miesto šių metų gegužės mėnesio pabaigoje Tytuvėnų mieste, Z. Citavičiaus gatvėje nepasiturinčiai gyvenančiai vienai daugiavaikei šeimai dovanojo automatinę skalbimo mašiną.

Kai tuokart geradariai su dovanomis atvyko į tytuvėniškių šeimą, svečių dėmesį patraukė patalpų šildymui naudojamas visiškai tam nepritaikytas „pečius“. Vokiečiai tuokart garsiai stebėjosi kaip su tokiu netvarkingu įrenginiu galima šildyti patalpas, kuriose gyvena trys suaugę ir tiek pat mažamečių vaikų. Ir nors nepasiturinčiai gyvenančios šeimos močiutė nė vienu žodžiu neužsiminė apie tai, kad jiems reikia geros šildymo krosnelės, atsisveikindami su šeimininke, svečiai dar kartą pažadėjo tvykti į Tytuvėnus…

Vokietijos samariečiai nepamiršo pažado tytuvėniškių šeimai. Baigiantis vasarai, geradariai vokiečiai tvarkingai, vienišai mamai į Tytuvėnus vietoje žadėtos vienos šildymo krosnelės atvežė dvi. Dabar daugiavaikė šeima galės apšildyti ne tik rūsyje esančias gyvenamąsias patalpas, bet ir nebaigtą įrengti gyvenamąjį namą.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.