Gerumo palėpėje

Laikraštis „Bičiulis“. Nr. 15 (8898), 2022 m. vasario 26 d.


Rita ŠČIGLINSKIENĖ

Lietuvos samariečių bendrijos Kelmės skyriaus pirmininkas Saulius Mockus pakvietė pasižvalgyti po naujai įrengtas patalpas Kelmės samariečių bendrijos namuose. Jis sakė: nepaprastai smagu, kad samariečių gretose daug nuostabių ir gerumo pilnų žmonių, kurie vadovaujasi visos Lietuvos samariečių organizacijos šūkiu – „Skubėkime daryti gera“. Kelmės samariečių pastangomis, bendradarbiaujant su Jurgitos ir Andriaus Seselskų šeimos lauko galerija AJJU, Kelmės samariečių bendrijos namuose atsirado „Gerumo palėpė“.

„Gerumo palėpė“ – tai erdvė, kurioje bus vaišinamasi kava ir arbata, dalijamasi ne tik pyragu, bet ir mintimis, idėjomis apie esamas ir būsimas samariečių veiklas, darbus ir šeimos vaidmenį visų mūsų gyvenimuose. Jurgita ir Andrius Seselskai sako, jog šiandieninis laikotarpis ir supanti aplinka daro didžiulę įtaką žmogaus supratimui apie tai, ką jam reiškia šeima. Dėl jos žmogus gali tapti stiprus ne fizine, o dvasine prasme. Šeima gali išugdyti jausmą, jog tik kai tavo šeimos nariai laimingi, ir tu pats jausiesi laimingas. „Gerumo palėpėje“ norime kurti šeimos aplinką, meno pagalba dalintis gerumu ir spręsti socialines problemas. O LSB Kelmės skyriaus pirmininkas Saulius Mockus primena, jog Kelmės samariečių bendruomenės namai pavadinti dar ir rajono bendruomeniniais šeimos namais.

Mūsų apsilankymo metu palėpėje kartu su dailininku Andriumi Seselsku vyko piešimo valandos. Vaikai, piešiantys su dailininku, sakė, jog jiems garbė piešimo valandas praleisti su Lietuvos dailininkų sąjungos nariu, dailininkuiliustratoriumi, girdint jo patarimus, kalbantis apie piešimą ir knygų iliustravimą. Andrius Seselskas sako, jog „Gerumo palėpėje“ kas nori, tas ir bando piešti. Laukiami visokiausio amžiaus piešimą praktikuojantys ar tik bandantys piešti. Piešimo mokytojas turi būti ne tik savo srities žinovas, bet ir psichologas, filosofas, tada jis sugebės išmokyti piešti ir iš pirmo žvilgsnio neturintį tam jokių gabumų žmogų. Visada reikia žvelgti giliau. Reikia atverti žmogui duris į kūrybos pasaulį.

„Gerumo palėpėje“ veikia Andriaus Seselsko iliustruotų knygų ir paveikslų paroda – jų galima įsigyti už auką samariečiams.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.