Vargšus globojanti organizacija paminėjo veiklos dvidešimtmetį

Laikraštis „Kelmiškiams”. Nr. 88(223), 2011 m. lapkričio 22 d.

Nerijus Šarauskas

Praėjusį penktadienį veiklos dvidešimtmetį paminėjo vargšus ir į bėdą patekusius Kelmės krašto žmones globojanti organizacija – Lietuvos samariečių bendrijos Kelmės skyrius.
Gausaus būrio svečių pagerbti Kelmės samariečiai beveik tris valandas trukusiame renginyje dar kartą prisiminė organizacijos kūrimosi pradžią ir nueitą dviejų dešimtmečių kelią.

Renginį vedusi samarietė Janina Skeberdienė nustebino svečius, renginio pradžioje surengusi tiesioginį pokalbį su Vilniuje besigydančiu Kelmės samariečių garbės pirmininku, Nepriklausomybės Akto signataru ir Kelmės rajono garbės piliečiu Antanu Raču. J. Skeberdienės staigmena nustebino ne tik Kelmės krašto muziejaus salėje susirinkusius, bet ir patį signatarą.

Renginio vedėja pristatė ir Kelmės samariečių bei jų partnerių globotus žmones, o klausantis prisiminimų bei pasakojimų neretam per skruostą nuriedėjo ašara.

Kelmės samariečius sveikino savivaldybės meras Kostas Arvasevičius, kurio garbės raštai įteikti Eugenijai Mikutavičienei, Daliai Griškevičienėi ir Irenai Pečiulienei.

Kelmiškius pagerbė kolegos – samariečių organizacijų atstovai iš Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus bei Lietuvos samariečių bendrijos vadovė.

Vargstančius globojančią organizaciją pasveikino Rajono tarybos narys Petras Račkauskas, kurio vadobaujama įmonė niekada neatsisako padėti, tad Kelmės samariečių bendrijos valdybos pirmininkas Saulius Mockus padėkas įteikė ir P. Račkauskui bei dar keliolikai organizaciją remiančių fizinių ir juridinių asmenų.

Sveikindama samariečius Minupių kaimo bendruomenės pirmininkė Eurika Drungilienė pasidžiaugė, jog bendruomenė ir samariečiai yra partneriai, nes kaimo žmonės samariečių organizaciją remia daržovėmis, o samariečiai juos – drabužiais, avalyne ir kitais reikalingais daiktais.

Šventėje koncertavo Onos Stankienės ir Valerijos Adomaitienės šeimyninis ansamblis, o renginio pabaigoje nuotaikingą programą parodė iliuzionistas Rolandas Kančauskas.

Kelmės samariečių jubiliejaus šventė ilgai nesitęsė, nes penktadienį ir šeštadienį vyko „Maisto banko“ akcija, kurios metu žmonių paaukoti maisto produktai artimiausiu metu bus išdalinti vargingai, tačiau tvarkingai gyvenantiems krašto žmonės bei maitinami gyvenimo klystkeliais pasukę rajono gyventojai.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.