Jaunimo sąskrydis Marijampolėje

Laikraštis „Kelmiškiams”. Nr. 71(500), 2014 m. rugsėjo 12 d.

Dainora Jankūnaitė

Rugpjūčio 23 dieną Kelmės samariečiai kartu su Tytuvėnų jaunaisiais samariečiais praleido turiningai. Marijampolėje vykusiame kasmetiniame jaunųjų samariečių sąskrydyje atstovavo Lietuvos samariečių bendrijos Kelmės skyriui. Renginys prasidėjo iškilminga eisena Suvalkijos sostinės pagrindinėmis gatvėmis, vėliau miesto svečiai buvo supažindinti su Marijampolės istorija ir lankytinomis vietomis. Visus labai nustebino išpuoselėti miesto parkai, kurių yra net trys: Ramybės, Poezijos ir Vytauto. Pats gražiausias mums pasirodė Poezijos parkas, pasipuošęs plastiškų formų suolais, moderniu ir ekonomišku apšvietimu, želdynais, poilsio zonomis ir spalvinga vaikų žaidimo aikštele, amfiteatru kameriniams renginiams, trimis fontanais. Architektai paliko visus tiltelius, tik juos rekonstravo. Parke atsirado vietos ir skulptūrinei kompozicijai, kuri įamžino Vytauto Kernagio atliekamą dainą „Kai sirpsta vyšnios Suvalkijoj“.
Marijampolės samariečiai glaudžiai bendradarbiauja su Liudvinavo miestelio mėgėjų teatru, kuris Tautkaičių klojimo teatre „Gegnė“ pagal Kazio Borutos romaną parodė premjerinį spektaklį ,,Mediniai stebuklai arba dievadirbio Vinco Dovinės gyvenimas ir darbai“ (scenarijaus autorė bei režisierė Vita Gvazdaitienė). Kaip Vincas Dovinė sugebėjo prakalbinti medį ir įkvėpti jam dievišką dvasią, taip ir šis spektaklis, pabudino tauriausius žmogaus jausmus: pagarbą, tikėjimą, viltį ir meilę. Režisierės Vitos Gvazdaitienės įkvėpti 23 artistai negailėdami nei laiko, nei jėgų ruošėsi spektaklio premjerai. Vinco Dovinės darbai suvienijo romane vaizduojamus kaimo žmones, samariečiai savo darbais vienija bendruomenes.
Kita sąskrydžio programos dalis buvo skyrių prisistatymai, kurių tema buvo „Herojai be super galių“.
Samariečių jaunimas iš Vilniaus, Kauno, Trakų, Marijampolės, Radviliškio ir Kelmės pristatė, kaip įsivaizduoja „Herojus be super galių“. Pasirodymuose netrūko net pačių keisčiausių
detalių. Kiekvieno miesto samariečių skyrius šią sąvoką interpretavo savaip, pasirodymai buvo komiški, šmaikštūs, teatralizuoti, buvo pristatomas ir trumpametražis filmas.
Pasibaigus prisistatymams ir susipažinimams visi sąskrydžio dalyviai buvo pakviesti
pamiklinti savo protus ir įrodyti, kuris Lietuvos samariečių skyrius sumaniausias. Protų mūšį sudarė 4 turai, kuriuose blaukė klausimai iš istorijos, politikos, geografijos, pasaulio, filmų bei mišrių temų. Šmaikščiai, bet atkakliai kovodami ir nepasiduodami iki paskutinės akimirkos, Kelmės skyriaus samariečiai įrodė, kad yra ne tik vikriausi, bet ir sumaniausi.
Jaunieji tytuvėniškiai samariečiai po šio sąskrydžio liko patenkinti ir „užsidegė“ entuziazmu veikti ir siekti samariečių darbų aktyvaus įgyvendinimo savo mieste.

Parašykite komentarą

Your email address will not be published.